Det allerbedste er selvfølgelig, hvis vi kan spise os til tilstrækkeligt med mikronæringsstoffer gennem vores mad. Vitaminerne og mineralerne i maden er organiske og dermed lettere optagelige for kroppen.

Vores behov for vitaminer og mineraler er individuelt og ændrer sig livet igennem afhængig af alder og livsomstændigheder. Dog indeholder mange fødevarer i dag langt færre mikronæringsstoffer end for bare 50 år siden – faktisk helt op til 60% mindre. Det skyldes primært den måde, vi forarbejder dem på samt de dyrkningsmetoder, der anvendes. (mere…)

Kilde: dr.dk | Af: Dorthe Boss Kyhn

Fra tid til anden byder nye trends, at det er sundt for kroppen at faste. Senest i bogen Eat, stop, eat. Men hvorfor egentlig faste?

Faste kan være en effektiv slankekur, mennesket er skabt til at undvære mad i lange perioder – og forskning viser endda, at faste skulle forebygge livsstilssygdomme.

Det mener blandt andet amerikanske Brad Pilon, der med bogen” Eat, stop, eat” har sat gang i debatten om faste. Han bruger fasten som et slanke- og sundhedsmiddel. (mere…)

Kilde: radiodoktoren.dk

At faste er i en periode at lade være med at spise fast føde, mens man sikrer sig at få tilstrækkelig væske i form af vand, juice eller te. Mange religioner har indlagt fastedage eller periodevis faste som udtryk for religiøs tro eller anger. Faste i form af sultestrejker bliver brugt som protest eller politisk pression, ofte med held, men somme tider med dødelig udgang. De senere år er fastekure blevet tiltagende populære, og der er megen diskussion om fordele og ulemper ved dem, hvor længe de skal vare, og om hvordan de bedst gennemføres.  (mere…)

Kilde: sygeforsikring.dk | Af: Annette Aggerbeck

Nogle eksperter hævder, at det er sundt at faste, mens andre mener, at det er en rigtig dårlig idé. Nyt & Sundt har talt med Anders Nedergaard og Per Brændgaard. Her kan du læse, hvad de hver især mener. Vi ser også på, hvad der egentlig sker med kroppen, når den udelukkende skal køre på reserverne.

Nogle går på fastekure for at tabe sig, andre faster for at undgå aldersrelaterede livsstilssygdomme. Men er det overhovedet sundt at faste? Meningerne er delte blandt eksperterne. Men først skal vi se på, hvad der egentlig sker med kroppen, når man udsulter den. (mere…)

Vidste du?

01/05/2018

En nyfødt baby består af 75 procent vand, mens en ældre kvinde består af ca. 45 procent vand. Hos voksne indeholder en mand mere vand end en kvinde, grundet mænds højere muskelmasse. Uanset alder er væskebalancen livsvigtig for at vores krop og hjerne fungerer.

I de tidlige dage af menneskeheden var faste normen. Mange kristne, jøder, buddhister, hinduer og folk fra mange andre trosretninger deltager alle i traditionelle faste. Mange store healere og filosoffer, som Hippokrates, Platon, Sokrates og Aristoteles, har rost fordelene ved at faste. (mere…)

Drik vand ofte

04/01/2016

Et vigtigt råd: Drik rigeligt med vand. Drik før du er tørstig og drik hellere et glas for meget end et for lidt. Du kan optage ca. 1 dl hver 15. minut, så det giver ikke mening at drikke 1/5 liter af gangen. Derfor kan du sagtens være dehydreret selvom du drikker 2-3 liter om dagen. Vand skal ikke skylles ned, men nydes!