Kilde: dr.dk | Af: Dorthe Boss Kyhn

Fra tid til anden byder nye trends, at det er sundt for kroppen at faste. Senest i bogen Eat, stop, eat. Men hvorfor egentlig faste?

Faste kan være en effektiv slankekur, mennesket er skabt til at undvære mad i lange perioder – og forskning viser endda, at faste skulle forebygge livsstilssygdomme.

Det mener blandt andet amerikanske Brad Pilon, der med bogen” Eat, stop, eat” har sat gang i debatten om faste. Han bruger fasten som et slanke- og sundhedsmiddel.

I bogen argumenterer Brad Pilon for, at man skal faste i perioder. Der er sundhedsmæssige fordele ved det, siger han, og mener at man sagtens kan passe arbejde, børn og træning ved siden af.

Også danske forskere er med på at fasten.

En af dem er Niels Møller, der er professor i eksperimentel medicin ved Aarhus Universitet, der i sidste uge deltog i P1 featuren, Uden Mad.

Quote: Når urmennesket for mange år siden jagede vilde dyr, gravede rødder, plukkede bær m.v., så fik han ikke altid ram på sit bytte og måtte gå i seng uden mad. I dag taler man om fænomenet “grazing”, at græsse, altså, at vi på alle tider af døgnet spiser

– Vores gener er præcis de samme som for 10.000 år siden, og mennesket dengang fik ikke altid så meget mad, som vi gør nu. Derfor er det en del af vores arvemasse, at vi ikke skal spise hver dag, sagde Niels Møller bla. i programmet.

Læs hele artiklen på dr.dk.